Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Banken en aflosverplichtigingen

Veel banken geven hun klanten uitstel van aflossingsverplichtingen op leningen vanwege de impact van het coronavirus geven. De regeling verschilt per bank.

Wij geven de maatregelen van de drie grootste banken hieronder weer. Heb je vragen over een andere bank, bel ons dan gerust!

ABN AMRO ING Rabobank
Uitstel Automatisch, je moet zelf aangeven wanneer je hier geen gebruik van wil maken. Je moet zelf aangeven wanneer je uitstel wil Je moet zelf aangeven wanneer je uitstel wil
Uitstel van aflossingsverplichtigingen Ja Ja Ja
Uitstel van rentekosten Ja Nee Nee

ABN AMRO

Bij ABN AMRO wordt de betaling van rente en aflossing automatisch opgeschort voor 6 maanden. In de maanden april tot en met september worden geen betalingen voor aflossing en rente geïncasseerd. Deze termijnen moeten later worden voldaan.

Als jouw bedrijf het uitstel niet nodig heeft, had je dit uiterlijk 31 maart bij ABN AMRO via de website moeten melden.

Door deze regeling is uitstel verleend aan zo’n 55.000 Commercial Banking-klanten, die een lopend zakelijk krediet hebben tot 2,5 miljoen euro. Commercial Banking-klanten met een lopend krediet boven de 2,5 miljoen euro kunnen contact opnemen met ABN AMRO om de mogelijkheden  voor uitstel te bespreken. Ook ABN AMRO Lease werkt aan een uitstelregeling, de leasetermijnen van april tot september worden opgeschort.

ING

Bij ING kun je tot maximaal zes maanden uitstel aanvragen op de aflossingsverplichtingen van je lening(en). Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wil. Dat doe je via Mijn ING Zakelijk.

Let op: het gaat om uitstel van aflossingsverplichtingen, niet om uitstel van de rentekosten van de lening.

Alle Nederlandse MKB ondernemingen, die in beginsel gezond zijn, met een financiering tot €2,5 miljoen komen in aanmerking voor uitstel van aflossingsverplichtingen. Valt je bedrijf hieronder? Dan gaan ze de aflossingen direct uitstellen op basis van je (online) verzoek. Heb je een financiering groter dan €2,5 miljoen? Neem dan contact op met de ING bank of met je relatiemanager.

Rabobank

Bij Rabobank kun je als MKB-ondernemer zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen. Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wilt. Dat doe je door online een formulier in te vullen via de website.

Wanneer je verzoek verwerkt is, ontvang je een bevestigingsbrief. Gezien de drukte kan dit langer duren dan je van de Rabobank gewend bent.

De Rabobank vraagt je altijd om ook te onderzoeken of je gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud.

Verzoeken die betrekking hebben op de aflossingen van maart kunnen tot uiterlijk 26 april om 13.00 uur worden ingediend. Als je het verzoek later indient, zal het uitstel gelden voor de aflossingsverplichtingen vanaf april.

Let op: het gaat om uitstel van aflossingsverplichtingen, niet om uitstel van de rentekosten van de lening.

Hoe zit het dan met de looptijd van je lening?

Afhankelijk van de bank wordt óf de looptijd van je lening verlengd met 6 maanden óf moet je aan het eind de uitgestelde termijnen betalen.

Copyright © 2021 MKB Coronahulp
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren